Tuzsér címer

  • Ipar

Tuzsér közgazdasági szempontból is jó lehetőségekkel bír, mivel területén halad át a Budapest-Záhony-Moszkva vasúti főútvonal, a 4-es számú nemzetközi főút, a határtól idáig kiépített az orosz vasúti széles nyomtáv, mintegy 8 km távolságra van a magyar-ukrán határátkelő.

Ezen gazdasági adottságok következtében komoly múlttal és perspektívával rendelkező cégek, szállítmányozási-, raktározási-, logisztikai vállalkozások működnek a területünkön. Tuzsér része a záhonyi különleges vállalkozási övezetnek, zöld mezőt is magában foglaló Ipari Park várja az újabb beruházókat, befektetőket.

A település közellátása, infrastruktúrája jó színvonalú. Teljeskörű a villany, a vezetékes víz, a szennyvíz, a gáz, a telefon, közúthálózat kiépítettsége, szervezett keretek között történik a kommunális- és ipari szemét gyűjtése, elhelyezése, mód van az Internet hálózatra történő rácsatlakozásra.

Tuzsér nagyközség gazdag történeti múltja a 2002. évben készült "Száz Magyar Falu Könyvesháza" kiadásában megjelent monográfiából megismerhető. A könyv kereskedelmi terjesztésben, a könyvesboltokban megvásárolható.

  • Tuzséron működő cégek

Taurus

 

Erdért

 

AgroChimTranspack

 

MÁV

 

Resilux